Blahopřání

pátek 14. listopadu 2008

TRÁPÍ VÁS SNÍŽENÍ ŽALUDKU? ZVEDNĚTE SI HO


Léčba je jednoduchá, rychlá a hlavně účinná.

Srdce v kalhotách a snížení žaludku jsou věci nepříjemné a ošemetné. První problém s radostí přenechám jiným odborníkům, ke druhému se rád vyjádřím.

Snížení žaludku existuje odnepaměti. Mnozí lidé ani nevědí, že touhle nemocí trpí. Přitom léčba je jednoduchá, rychlá a hlavně účinná. Kupodivu na ni nepřišel vševědec a všeuměl Jára Cimrman, nýbrž proslulý a dnes už bohužel mrtvý komik Felix Holzmann.

V čem léčení nízko posazeného žaludku spočívá? No přece v jeho zvednutí. Felixu Holzmannovi se na to kdysi velmi osvědčila krvavá tlačenka. Žaludek prý na ni reagoval okamžitě.

Na rozdíl od jiných nemocí, které se dají léčit jen jediným druhem tablet či nějakých preparátů, existuje ke snížení žaludku nepřeberné množství receptů. Mně osobně se osvědčuje brokolice v jakékoli úpravě, případně kterýkoli druh dušené zeleniny. Kamarád zase vsadil na buchtičky se šodó, případně krupičnou kaši (její léčebné účinky zjistil v určité žaludek etapě manželství, po založení rodiny).

Troufám si tvrdit, že jistou výhodu při léčbě sníženého žaludku mají ženy. Sortiment léků pro ně je totiž mnohem širší. Stačí vzpomenout třeba pěkně tlustý, krásně se třepající ohřátý bůček. Ten u spousty mužů vůbec nezabírá. Nebo hezky rozležené tvarůžky. Ty mají ještě jednu výhodu: ženy s nimi mohou vyléčit i mnohé lidi ve svém okolí.

Abych byl ale objektivní, je potřeba přiznat a zdůraznit neoddiskutovatelnou skutečnost: jedno mají léky předepisované lékaři a naše samoléčba sníženého žaludku společné. Neobejdou se bez vedlejších účinků. Často hodně nepříjemných.

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Výborný design! Gratuluji.