Blahopřání

pondělí 17. listopadu 2008

ŽENY SE SNAŽÍ HUBNOUT. ALE STOJÍ O TO MUŽI?


Hubnutí se stalo pro většinu žen jakýmsi národním sportem. Zbavit se nějakých těch kil snaží nejen ty, jimž ukazuje váha až trojcifernou číslici. Hubnou také ženy a dívky, které váží čtyřicet či padesát kilogramů. Mnohdy - jak se říká - i s železnou postelí.

"Jsem tlustá, musím shodit," slyší muži stále častěji od svých něžnějších protějšků. "Ta moje se opět zbláznila. Už zase drží dietu, je nervózní jak stará panna a nedá se to vydržet," stěžují si pak manželé svým kamarádům. Ostatní je utěšují, že takové problémy nemají sami. Druzí jsou na tom totiž podobně.

Ženy se zase snaží šokovat kolegyně, přítelkyně či známé skvělými průběžnými výsledky své odtučňovací kúry. Radostně oznamují často přemrštěná čísla svých váhových úbytků a jen tak mezi řečí si postesknou, že bohužel přicházejí hlavně o prsa. Zadek se ne a ne pohnout. Přesto se snaží vytrvat a dál trápí své žaludky i protějšky.

Pokud by je aspoň trochu zajímal názor mužů, většinou by se dozvěděly, že partneři o jejich hubnutí nestojí. Každý si totiž už v mládí vybírá ženu podle svého gusta a jeho vkus se nemění. Ten, jemuž vyhovuje protějšek málem chřestící kostmi, se za nějakým pěkně baculatým slovanským typem ani neohlédne. A naopak muže, který je rád, že je kam sáhnout, nepřitahují žádné vychrtlé typy modelek. "Brrr, ještě bych se mohl otlačit," komentoval to jeden.

Muži zkrátka o odtučňovací kúry svých manželek, přítelkyň nebo milenek nestojí. Hodně z nich je také přesvědčeno, že ženy to ani kvůli nim nedělají. Důvod ženského hubnutí je s největší pravděpodobností úplně jiný: ohromit kolegyně, přítelkyně i známé a vzbudit jejich závist.

Co na tom, že výsledkem bývá často podlomené zdraví, pocuchané nervy a doma atmosféra, která se nedá vydržet?

Žádné komentáře: