Blahopřání

čtvrtek 13. listopadu 2008

JE STŘEDA, MILÁČKU. SPLŇ SI POVINNOST!


Někteří lidé nazývají středu zástrčkovým dnem. Je milování příjemná relaxace nebo otravná pravidelná povinnost?

Milování podle kalendáře. I tak se dá charakterizovat intimní soužití některých manželských či partnerských dvojic. Jedni si nemůžou kalendářový sex vynachválit, jiní nad ním nechápavě kroutí hlavou. Nemohou pochopit, jak je možné, že někdo se věnuje svému partnerovi takříkajíc na povel, že kvůli tomu proboha sleduje kalendář.

Je pravda, že pravidelný manželský styk v určité dny doporučoval už kdysi dávno proslulý odborník na manželství doktor Plzák (pokud se nepletu, tak dvakrát týdně, z toho jednou o víkendu). Tvrdil, že to přispívá k utužení manželského či partnerského svazku. Asi věděl, o čem mluví, sám byl ženatý několikrát.

Proti gustu žádný dišputát. Bylo by možná zajímavé prozkoumat, které dny jsou co do sexuální aktivity mezi manžely a partnery nejfrekventovanější. Nenapadá mě, proč se mluví hodně právě o oné středě. Snad proto, že půlí či přeřezává pracovní týden? Já osobně bych preferoval a favorizoval neděli. Třeba z toho důvodu, že člověk je odpočatý (samozřejmě pokud v sobotu nedře na chatě nebo na zahradě), že si patřičně užije před začátkem dalšího pracovního týdne.

Naopak za největšího outsidera bych považoval jednoznačně pondělí. První pracovní den s vyhlídkou nejméně čtyř dalších dokáže rozhodit a utlumit i silné a ve všech směrech velmi výkonné nátury. Nebo že by tomu bylo úplně jinak?

Řadím se mezi ty, jimž kalendářové milování nikdy nic neříkalo. A nehodlám na tom nic měnit, ani s ním v budoucnu experimentovat. Obávám se, že takový sex by mi mohl třeba připomínat oběd v závodní kuchyni nebo lízání marmelády přes celofán.

Žádné komentáře: