Blahopřání

čtvrtek 27. listopadu 2008

DUSNO V KUCHYNI


Atmosféra v kuchyni byla tak hustá, že by se dala krájet. Markéta si promáčeným kapesníkem utírala střídavě uslzené oči a nos, hleděla sveřepě do země a vzlykala.

„Jak si mi to jen mohl udělat? Něco tak strašného? Jak jsi jen mohl?“

Její manžel Jiří se rozvaloval na gauči, spokojeně polykal tlusté krajíce chleba s olomouckými tvarůžky a zapíjel je vychlazenou lahvovou plzní. Mlčel. Tedy pokud se dá nazvat mlčením i hlasité mlaskání.

Markéta najednou nečekaně vyrazila směrem ke gauči. V půli cesty ji však spolehlivě zabrzdil manželův přísný pohled. Zastavila se a pokračovala ve výčitkách.

„Tohle se mezi slušnými lidmi nedělá. Přece jsme se dohodli. Co teď mám dělat? Jak budu před těmi ženskými vypadat?“ teď už brečela Markéta nahlas.

Jiří neodpovídal. Dál si hleděl svých krajíců s olomouckou pochoutkou a pěnivého moku ze západních Čech. Ať si ty baby trhnou, patří jim to, pomyslel si v duchu. Vždyť mně je tady dobře, dodal ještě sám pro sebe.

Na poslední chvíli totiž odmítl jít do hospody a vyklidit byt. Tím tentokrát narušil a možná dokonce znemožnil pravidelný dámský dýchánek, který Markéta organizovala pro své kolegyně z práce.

4 komentáře:

Haniczka řekl(a)...

Přitom, jak Markéta byla naštvaná, by Jiří mohl snadno podlehnout dojmu, že babské dýchánky jsou ve skutečnosti nějaký opálený kavalír ze sousedství:-))

Unknown řekl(a)...

Ahoj Jardo. Díky za důvěru v rozjíždění mého nového blogu. A není zač za propagování tvých stránek, to je samozřejmost. Tvé kvalitní čtení nemůže nikoho odradit. Tvé příspěvky jsou - tedy z mého pohledu - skvělé. Přeji ti mnoho dalších úspěchů! Michal Štverák

Unknown řekl(a)...

Ahoj. Ještě jsem ti chtěl říct: Nechci tě nutit, jen tě žádám pokud bys chtěl, tak sleduj blog "Finance. novinky, aktuality...". Díky mnohokrát. Byl bych ti vděčný.

Unknown řekl(a)...

Ahoj. Takže po třetí a naposledy: mám nový blog. Podívej se, pokud budeš mít čas. Kdyžtak sleduj. Díky mnohokráte. www.iddapk.blogspot.com