Blahopřání

sobota 22. listopadu 2008

NA KOLEJÍCH PŮSOBIL VETŘELEC


Neobvyklý případ. Dějištěm se staly vysokoškolské koleje.

Na policisty se jednoho dne obrátil vedoucí brněnských vysokoškolských kolejí. „Informoval o muži, který s největší pravděpodobností neoprávněně využívá jeden z pokojů v areálu,“ uvedl policejní mluvčí. Dodal, že kriminalisté v průběhu vyšetřování podezření vedoucího potvrdili.

Šestadvacetiletému muži původem z Uničova se podařilo získat klíč od jednoho z pokojů. Obdržel jej od studenta, který už své působení na univerzitě ukončil.

„Přicházel dopoledne, kdy byl pokoj prázdný. Používal sociální zařízení a pokaždé se tam vyspal. Nebyl přitom studentem, neměl ke škole ani žádný jiný vztah,“ konstatoval mluvčí. Sami studenti i pracovníci kolejí po čase pojali podezření, že zmíněný pokoj navštěvuje někdo cizí. Na vetřelce si počíhali.

Přistihnout záhadného cizince se jim podařilo krátce před sedmou hodinou ráno. Neváhali a přivolali policisty. Hlídka podezřelého zadržela a převezla ho na služebnu. Policejní komisař zahájil stíhání šestadvacetiletého muže pro trestný čin porušování domovní svobody. Trestní zákon umožňuje za tento skutek uložit peněžitý trest nebo až dvouleté odnětí svobody.

Studenti nad zmíněným případem jen nechápavě kroutí hlavami. „Proslýchá se, že se s kolejemi různě kšeftuje. Ale mezi studenty. Aby někdo ze školy odešel a prodal klíč od pokoje někomu úplně cizímu, to by mě v životě nenapadlo,“ vyjádřila se k případu dvacetiletá studentka univerzity.

Žádné komentáře: