Blahopřání

pondělí 17. listopadu 2008

TAKY SVLÉKÁTE LIDI OČIMA?


Je velký rozdíl chodit s otevřenýma očima a nebo jimi lidi svlékat.


Teď budu mluvit za muže: na pěknou a přitažlivou ženu se rád podívá a ještě se za ní ohlédne snad každý. Jenže všechno má své meze. Někteří totiž svůj pohled do příslušnic něžnějšího pohlaví tvrdě zabodnou a očima je doslova svlékají. Na ulici, na pracovišti, taneční zábavě, v divadle, kdekoliv.

Takzvaní horňáci rentgenují nejprve horní partie, teprve pak sklouzávají očima dolů. U dolňáků je tomu naopak. A univerzálové, kterých mezi muži není rovněž málo? Těm je to jedno, zařizují se zřejmě podle momentální nálady. Najdou se i tací, kteří při takovémto svlékacím aktu mhouří oči. Nemusí to být, třeba jako u koček, výraz slasti. Důvod může být úplně jiný, prozaický. Hůř vidí.

Ale abychom mužům nekřivdili. Svlékání očima není jen jejich výhradnou doménou. To stejné si neodpustí ani leckterá žena. Jen s tím rozdílem, že důkladně nestuduje hrudní partie, ale hned začíná o něco níž. Taky se za objektem svého zájmu ohlédne mnohem častěji. Zajímá ji totiž mužův zadek.

V zimě bývají oční svlékači v jakémsi útlumu, na jaře a v létě ožívají. Letošní sezona jim už začala, zásluhou jejich spojenců slunce a tepla nabírá obrátky. Přejme jim to. Sice se říká, že pohled může být i vražedný, ale zatím ještě nikdy nikomu neublížil. Ať se tedy svlékači klidně vyřádí. Jen s jednou výjimkou: pokud u toho nebudou blahem slintat.

Žádné komentáře: