Blahopřání

pátek 14. listopadu 2008

OD ZÁCHODOVÝCH PRKÉNEK K ZUBNÍM PASTÁM A PONOŽKÁM


Ženy s muži doma často bojují o kde co.

Tak se nám diskuze k nikdy nekončícímu žensko-mužskému souboji se zvedáním či sklápěním záchodových prkének probojovala už na páté místo žebříčku. Jak vidno, ten problém je větší a zajímavější, než by si někdo pomyslel.

Muži se ženami však doma nebojují jen o to, zda má kus dřeva či plastu na intimní místnůstce své správné místo dole nebo nahoře. Podobný souboj se odehrává i v koupelně. Se zubní pastou.

Zatímco my muži na nějaký ten detail nehledíme a tubu zmáčkneme jak nás napadne (nejčastěji uprostřed), naše protějšky mají smysl pro detail a pořádek. Důsledně vyžadují vytlačování zubní pasty koncepčně, tedy zespoda. Některé zvlášť důsledné ženy dokonce vyprázdněnou část tuby ještě rolují.

A ještě jeden mužsko-ženský souboj v některých domácnostech existuje. Párování vypraných ponožek. Většina mužů tuto činnost nenávidí, ženy naopak trvají na svém. "Když už jsem ti ty fusekle vyprala, tak si je aspoň laskavě popáruj," říkávají naše něžné polovičky s oblibou a kyselým úsměvem na rtech.

Je tohle všechno puntičkářství? Princip? Nebo něco úplně jiného, zatím neprobádaného? Odpovědí existuje spousta, ale jednoznačná a objektivní asi ne. Řekl bych, že podstatou těchto i jiných bojů mezi mužem a ženou je rozdíl v jejich myšlení. Každý to má zkrátka v hlavě poskládané trochu jinak, priority vidí zcela rozdílnýma očima.

Ono se totiž dá bojovat o kde co. Dokonce i o to, zda je lepší v případě už velkého domácího konfliktu po sobě házet talíře, nebo si je raději rovnou rozbíjet o hlavu.

Žádné komentáře: