Blahopřání

pátek 14. listopadu 2008

ŠMÍRÁK JMÉNEM OČIČKO


Postarší muž Vilém Očičko už měl po sezoně. Proto začal šmírovat ženy. Dalekohledem. Stal se tento příběh nebo nestal?

Vilém Očičko býval dříve tím, čemu se říkalo sukničkář, proutník nebo taky kanec. Nedal pokoj žádné sukni a nutno říct, že málokterá tomuto pohlednému muži odolala. Jeho manželka o Vilémově slabosti pro ženy věděla. Časem se s ní ale smířila.

Nikdo nemládne, a Vilém Očičko nebyl žádnou výjimkou. Než se nadál, měl na krku padesátku (a sem tam u některé ženy ještě uspěl), pak přišel důchod. Tolerantní manželka mu brzy zemřela a bývalý donchuan v panelákovém bytě v sedmém patře osiřel.

Čím dál častěji postával u otevřeného okna a hleděl ven. Hlavně na protější panelový dům. Zjistil, že hlavně v létě se může pohledem do otevřených oken cizích bytů dobře pobavit. V hlavě se mu zrodil nápad. Koupil si výkonný dalekohled na stativu a stal se šmírákem.

Je to lepší než kino, říkal si Vilém očičko často při pohledech na převlékající se ženy. Čas od času se mu naskytla i pikantnější podívaná. Jednou dokonce i s patřičným zvukem. Vilém tehdy zamáčkl hořkou slzu, ale milování hlučné dvojice si vychutnal až do konce.

Život tropí hlouposti, je plný žárlivců i náhod. Jednoho letního rána se stalo, že jistý muž si všiml jakýchsi podivných odlesků z protějšího domu. Bližším pohledem objevil v Očičkově okně dalekohled i s majitelem. Z dalekohledu mu sklouzl zrak na svou obnaženou spící ženu. Vzedmula se v něm vlna žárlivosti a odplavila ho až k bytovým dveřím Viléma Očička.

Po jejich otevření dostal šmírák pořádnou facku. Jen s tím se ale žárlivec nespokojil. Vtrhl dovnitř, popadl dalekohled a otevřeným oknem jej vyhodil ven. Pak z bytu zmizel stejně rychle jak se objevil.

Zaskočený a překvapený Očičko nestačil nijak zareagovat. Nový dalekohled si už nekoupil, zrak mu sloužil čím dál hůř, a tak se musel spokojit jen se zvukovými efekty. Jenže ty bývaly mnohem méně časté než zajímavé dění za okny protějších bytů.

Žádné komentáře: