Blahopřání

neděle 8. března 2009

KUNDÝSKOVI aneb TAKOVÁ NENORMÁLNÍ FAMÍLIE


Část třetí: MÍSTO PRÁCE SEX
Syn Přemysl Kundýsek v práci v knihovně mistrovsky sehrál roli člověka, na něhož útočí nemoc a patří do postele. Do ní se také skutečně chystal. Držel za ruku a vlekl za sebou svůj nejnovější objev – mladičkou Josefínu, s níž se nedávno seznámil na schůzce vegetariánského spolku. Měla jednu nespornou přednost: při sklopení hlavy si na špičky svých nohou rozhodně neviděla.
„Neboj, doma nikdo není, všichni jsou v práci,“ uklidňoval Přemek nervózní dívku cestou do schodů. Na bytových dveřích dlaní nenápadně setřel křídou namalovaný malý kosočtverec a odemkl. Roztoužená dvojice vešla dovnitř a v předsíni narazila na polooblečeného dědu Cyrila. Chystal se jít do práce v divadelní vrátnici, z níž odešel do důchodu už před deseti lety. Josefína se lekla a začala couvat ke dveřím: „Říkals, že doma nikdo není!“
Přemek ji uklidňoval. „Klídek, to je jen náš sklerotický a popletený děda,“ prohodil. Popadl seniora za ruku a zamířil s ním do jeho pokoje. Cyril se však dost cukal a neustále otáčel hlavu za Josefínou. „Madam, v té roli Julie jste dnes byla úžasná! Skvělá! Nepřekonatelná!“ skládal poklonu poněkud vyděšené dívce. Vnukovi se konečně podařilo dotlačit dědu do jeho kutloušku a zavřít za ním dveře. Pak otočil klíčem v zámku. „A je to,“ odechl si. Ale jen na chvíli.
V Přemkově pokoji se totiž na lůžku spokojeně rozvaloval jezevčík Pajda. Josefína začala ječet jako siréna: „Já se psů bojím! Jsem na ně alergická!“ Ustrašené zvíře se leklo a bleskurychle zmizelo pod postelí. Přemek se v krátké době už podruhé ujal role vyhazovače. Vleže na zemi lovil psa pod svým širokým letištěm a současně vysvětloval dívce, že Pajda není nijak nebezpečný. Jen občas žere použité kapesníky a schovává pohozené ponožky.
Pak se knihovník, vegetarián, bohém a holkař Přemysl konečně dočkal. Začal Josefínu zbavovat jejích svršků. Když došlo na podprsenku, čekalo ho překvapení. Na ručně šitém kusu prádla nahrazovaly ramínka jakési široké bytelné látkové popruhy. Evidentně proto, aby se pod tou tíhou dívce nezařezávaly do ramenou. Mladý Kundýsek se sice nad tím objevem podivil, ale chuti mu to nijak neubralo.
Když milostné zápolení skončilo, Josefína se rychle oblékala. Najednou se zarazila: „Kde mám ponožky?“ Vzápětí se plácla rukou do čela a vytáhla je z kabelky, kam je prve pro jistotu schovala před psem Pajdou.
Přemek ji vyprovodil před dům. Po návratu do svého pokoje sáhl do skrýše pod uvolněnou parketou a vytáhl odtud svůj sexuální deníček. Na další volný řádek do jednotlivých nalinkovaných rubrik napsal: Josefína, 17 let, nahoře blondýna, dole myší šeď, šestky, ruce skvělé, ústa průměrná.
Na chvíli se nad svým nejčerstvějším zážitkem zamyslel a pak šel odemknout dědu, který neúnavně bušil na dveře svého pokoje a vykřikoval, že musí jít do práce. Že zase přijde pozdě.

Žádné komentáře: