Blahopřání

sobota 13. prosince 2008

TRÁPENÍ NA PLÁŽI


Ležel na břiše na mořské pláži, záda mu příjemně ohřívaly sluneční paprsky. Nenápadně pokukoval po mladých děvčatech, z nichž některá už dávno odložila horní díl miniaturních plavek.
Bylo by mu dobře. Nebýt manželky, mohutně přetékající ze sousedního lehátka, a chrlící snad nikdy nekončící příval slov.
„...všechny ženské v práci mi budou to skvělé opálení závidět...“
„...šéfka má zase nového chlapa a jede s ním do Tater...“
„...ti sousedé snad nejsou normální, představ si, že...“
„...to naše auto už je nanic, měl bys je prodat a koupit nové...“
„...říkala jsem jí, že...“
„...myslím si...“
„...a kam to pořád koukáš? Nech už ty ženské konečně na pokoji! Chci si s tebou povídat!“
Něco zamumlal a vzpomněl si na jakousi reklamu v televizi, kde muž svou nepříjemnou, hašteřivou a upovídanou partnerku jednoduše vypustí a sbalí.
S nadějí pohlédl na manželčina záda. Žádný ventilek tam neměla. Jen guma podprsenky se jí nesmiřitelně hluboko zařezávala do tučné podkožní vrstvy.
„Budeš mít na zádech neopálený proužek. Nechceš ten vršek plavek rozepnout?“ zeptal se jí.
Přikývla.
Háčky na podprsence mají k ventilku daleko, konstatoval zklamaně v duchu muž, když pouštěl manželčin monolog jedním uchem tam a druhým ven.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ležel na břiše na mořské pláži. Nechtěl, aby nikdo viděl, jak se má dobře. Potvrzuje to poloha (na břiše a daleko od domova, kde ho všichni znají). Ale co bylo skutečně vidět. Kulatící se tělo, pohodlí drahého letoviska, pohoda, které si užíval? Mají společnou adresu trvalého pobytu a společné příjmení.
Byl to jen týden po pěti letech, kdy se den co den neznal nic jiného, než práci.

Haniczka řekl(a)...

Že by osobní zkušenost použitá ve třetí osobě?:))

Anonymní řekl(a)...

Ta reklama je jedna z mála, která se mi líbí. Ale nechtěla bych být v očích svého manžela na místě té ženy. Doufám, že zatím nejsem. Hezký článek.

Anonymní řekl(a)...

Heh, napadlo me to tez (ad prvni koment) - boze, doufam, ze me jeste takhle, alespon casteji, nez je jeste zdravo, nevidi muj muz...
:-))