Blahopřání

středa 10. prosince 2008

ÚNOS


Na displeji jeho mobilního telefonu se objevilo jakési neznámé číslo. „Syna vám vrátíme za milion korun,“ uslyšel z telefonu hrubý mužský hlas. Zdálo se mu, že každou chvíli omdlí.

„Aaa aano,“ dostal ze sebe s námahou. V tu chvíli nemyslel na to, kde peníze sežene. Myšlenky se mu zatoulaly k manželce, která je na služební cestě kdesi na druhém konci republiky. Co na to řekne? Jak jí to jen vysvětlí?

Jako ve snách vyslechl podmínky únosců a podrobnosti o předání peněz. „Ještě se ozveme,“ uslyšel nakonec z mobilu. Vzápětí zazvonil telefon znovu.

„Tak jak se vede? Co malý?“ vyzvídala manželka. Cítil, jak mu po zádech teče pot. Lhát nikdy neuměl. Tentokrát musel.

„Všechno v pořádku. A co ty?“ převedl řeč jinam.

Pak jen seděl s hlavou v dlaních. Ne a ne se soustředit. Syn, únosci, peníze, manželka. Ta slova tlačila, bolela a doháněla ho k zoufalství.

Vtom se probudil. Vyskočil z postele a spěchal do dětského pokoje. Postýlka byla prázdná, v otevřeném okně si vítr pohrával se záclonou. Telefon zazvonil a na displeji se objevilo jakési neznámé číslo.

„Syna vám vrátíme za milion korun,“ oznamoval hrubý mužský hlas.

2 komentáře:

Haniczka řekl(a)...

No takovéhle noční můry se děsím. Že se probudím a vstoupím do druhé, pak se y ní probudím a spadnu do třetí a nakonec zjistím, že vlastně vůbec nespím.:-O

Anonymní řekl(a)...

Hu, teda ty mi dáváš. Mám z toho husí kůži. J.