Blahopřání

čtvrtek 4. prosince 2008

HODNĚ ŠPATNÝ OBCHOD


Stála před ním a on se nemohl na tu nádheru vynadívat. Vpíjel se do ní očima a rukama něžně laskal její tvary. Pro ženy z ulice i moderní techniku měl vždycky slabost. A tahle jeho nová kopírka byla bezvadná. Dokonalá.

Znovu se zálibně zahleděl na toho svého miláčka a najednou si vzpomněl na chlapy z práce. V hospodě často říkávali, že peněz mají dost. A pokud by došly, tak si prý vytisknou další. Vytisknou? Oni vytisknou, já zkopíruji - rozhodl se.

První výsledky byly nevalné. Hlavně kvůli papíru. Pak sehnal jiný, lepší. Pětistovky z nich byly hodně povedené. V hlavě mu začal hlodat červík pokušení. Zkus to. Alespoň jednou, jedinkrát - nabádal ho. Obavy a strach však byly silnější. Červíka zahnal, založil ty dva padělky hluboko do peněženky a šel spát.

Ještě než stačil usnout, byl tu ten neodbytný červ znovu. Tentokrát ho neposílal do obchodu, nýbrž na ulici. To by možná šlo - pomyslel si před usnutím.

O den později doma uléhal s dobrým pocitem. Užil si zadarmo, pouliční kněžka lásky nic nepoznala. Ani ji nenapadlo, že by ty peníze mohly být falešné. On zase pro změnu netušil, že její pohlavní nemoc byla pravá.

1 komentář:

Haniczka řekl(a)...

To je dobrá rada na to, jak si zadarmo pořídit věc na celý život:-)))