Blahopřání

čtvrtek 26. února 2009

ŠKODOLIBÉ POČÍTAČOVÉ PROGRAMY


Dej si bacha. Počítač je sice dobrý sluha, ale může být i zlý pán. Těmito slovy uvedl své důrazné mailové varování jeden z mých dobrých kamarádů. A taky nezištně přiložil kopii své korespondence.

Po přečtení mně zamrazilo. I tohle se může stát? Nejsem žádný sobec, proto vám text dávám k dispozici taky.


KAMARÁDŮV DOPIS:

Dobrý den, loni jsem provedl upgrade Přítelkyně 1.0 na verzi Manželka 1.0. Nový program vzápětí nečekaně spustil proces Děti, s mimořádně velkou spotřebou paměti a systémových zdrojů. V manuálu není tato funkce vůbec zmiňována. Kromě toho Manželka 1.0 také zasahuje do ostatních programů a natahuje se už při bootování systému.
Ostatní programy, jako například Noční poker 10.3 a Pivo 2.5 od té doby přestaly fungovat, při jejich spuštění se celý systém zhroutí. Zdá se, že Manželku 1.0 nemohu odstranit ze systému, jelikož nemá funkci remove. Uvažoval jsem o návratu k Přítelkyni 1.0, ale restore skončil neúspěšně a systém byl zablokován. Můžete mi poradit?


ODPOVĚĎ ODBORNÍKA:
Vážený uživateli, toto je velmi častý problém. Mnoho lidí přechází z Přítelkyně 1.0 na Manželku 1.0, domnívajíc se, že je to jen neškodný upgrade. Ale Manželka 1.0 je operační systém navržený tak, aby sám spouštěl ostatní aplikace.

Nepouštějte se do instalace! Dodatečné odstranění Manželky 1.0 vede k vážném poškození systémových zdrojů. Někteří se pokoušeli instalovat Přítelkyni 2.0, resp. Manželku 2.0, ale narazili na více problémů, než v původním systému. Jiní zase zkoušeli spouštět Přítelkyni 2.0 paralelně na pozadí. Bohužel, Manželka1.0 detekuje přítomnost Přítelkyně 2.0, což zapřičiňuje konflikty s následným kolapsem systému.

Jediná možnost, jak se vyhnout problémům, je vůbec neinstalovat software Manželka, ale používat výhradně verze Přítelkyně. Verze Přítelkyně 1.0, 2.0, 3.0 atd. jsou navzájem kompatibilní, dokonce se mohou provozovat paralelně. Nyní je již pozdě, můžete jen varovat své známé.
Ještě varujeme: dejte si pozor na nedokumentovanou parazitní instalaci virového programu Tchýně 6.4.


A tak mě napadlo, zda se mám pokoušet o zamýšlenou instalaci programu Fotbal 2.0. Bojím se, že by mohl zlikvidovat Televizní přenos 1.0 a spustit proces Kopačky...

2 komentáře:

Haniczka řekl(a)...

Opravdu vtipné:-) Možná by za těchto okolností mohli pánové pouvažovat také nad záložní variantou - Přítel G33.0cm :-))

Anonymní řekl(a)...

dobrééé.já bych se přimlouvala za program TCHYNĚ RESET. a CASH.COMEHERE.EXE. objednávám předem