Blahopřání

pondělí 9. února 2009

PŘÍHODY strýčka PŘÍHODY (11)


NESAHEJ MI NA BOBRA!

Taky vám vadí cestování v městské hromadné dopravě? Mně hrozně. Jízdné je čím dál dražší, ti pantátové nevědí, co by za ně chtěli, spousta lidí moc nevoní, zbytek zase až příliš. A hlavně: ty neskutečné tlačenice! Jenže čas od času se při pobytu ve městě tomu odpornému cestování tramvají bohužel nevyhnu.

Na druhé straně se při tom člověk někdy i pobaví. Jako tuhle. Do tramvaje jsem se vecpal jen tak tak, zásluhou širokých ramen a určitého zbytku svých fyzických sil. Uvnitř jsme byli narvaní jak sardinky v krabičce. Zleva mi funěl do ucha jakýsi tlustý chlap, vpravo si pořád cosi brumlal nějaký mladík. Zezadu jsem na zádech cítil podezřelé rozměklé obliny a taky těžký, ale fakt hodně těžký parfém. No a hlavu jsem měl chtě nechtě zabořenou do bujné zrzavé hřívy jakési slečny. Ta naštěstí voněla docela příjemně.

Jak si tak jedeme, najednou slyším: „Pane, nesahejte mi na bobra!“ Ženský hlas vzápětí vystřídal basový tón jakéhosi muže: „Paní, o čem to mluvíte? Já vám na žádného bobra nesahám.“ Chvíli se dohadovali. Pak už to kdosi nevydržel: „Běžte s těmi svými bobry někam. Nejlépe k řece.“ No, on to ten člověk řekl trochu jinak, ale psát tu o lidském pozadí na plné pecky se jaksi nehodí.

Když se situace uklidnila, neboť někdo z těch dvou zřejmě vystoupil, uslyšel jsem zpovzdálí hlas nějakého zřejmě bezzubého a taky asi nahluchlého dědy: „To jšou ale věči. To by še ža našich mladých čašů štát nemohlo, aby o šobě nějaká ženšká žíkala, že je dobrá!“

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

O zběsilé a bláznivé jiždě tramvají vypráví o povídka Šimka a Grossmann "Jízda tramvaj", odkaz na ni mám na svém kontra-blogu. S pozdravem Michal Štverák

Anonymní řekl(a)...

To je vtipné. ;-)) Článek se vážně povedl, Jardo. :-) A nový design stránek taky pěkný. :-) Vždycky když se sem příjdu mrknout, vykouzlí se na mé tváři úsměv... Díky. V.