Blahopřání

pátek 20. února 2009

PĚTKY NAŠÍ BĚTKY


Pětky naší Bětky. Pouhá tři slova, jedna jediná věta. Přitom může skrývat leccos, dá se za ní hledat mnohé. Záleží především na pohlaví toho kterého pátrajícího. Vsadím boty, že odhadnu, co vás v první chvíli po přečtení titulku tohoto článku napadne.

Ženám, přesněji řečeno matkám, se bezesporu okamžitě vybaví žákovská knížka jejich Bětky (Moniky, Kláry, Barbory, Terezy či jinak se jmenujícího potomka). A v oné žákovské knížce pak učitelem či učitelkou pečlivě vymalovaná, hrůzně se tvářící a škodolibě se šklebící pětka z češtiny, matematiky, fyziky, dějepisu, zeměpisu, případně nějakého jiného předmětu.

Holt maminky už jsou takové.

Pro mnohé tatínky, tedy muže, bývá obsah žákovských knížek jejich dcer často kdesi na okraji zájmu. Pětky naší Bětky u nich evokují něco úplně jiného. V očích se jim najednou vesele a smyslně zajiskří a jejich fantazie začne pracovat na plné obrátky. Vymalovávat hodně bujné tvary horní části těla oné Bětky (Moniky, Kláry, Barbory, Terezy či jinak se jmenující správně tvarované ženy).

Holt muži už jsou takoví.

Přitom skutečnost, realita – alespoň v konkrétním případě titulku tohoto článku – je úplně jiná. Střed pomyslného terče by tentokrát netrefily žádné starostlivé maminky ani smyslně uvažující muži se sebevětší fantazií. Pětky naší Bětky jsou totiž součástí jídelního lístku v jedné z brněnských restaurací. Jde o obyčejná kuřecí prsíčka nadívaná šunkou, sýrem a ještě čímsi.

6 komentářů:

Blanička řekl(a)...

A vsadím se, že se, že o titulku přemýšlela nadpoloviční většina strávníků:) Tomu se říká dobře cíléná reklama.

Jarda řekl(a)...

Asi jo. Některá prsa jsou fakt k sežrání:-)

Belial řekl(a)...

Ahoj Jardo.

Tak jsem to nevydržela.

Nevydržela jsem nepsat.

A tak mám nový blog.

Jen jsem chtěla, abys to věděl.

Pavlínka. Teda vlastně Josefína.

Belial řekl(a)...

A ještě něco...
Podle toho článku jsem asi chlap :-)

Anonymní řekl(a)...

Belial:byla sjem u tebe na blogu a nejdou vložit komenty
Při článku mě napadly všechny pětky.včetně mých

Jarda řekl(a)...

S.aba: :-)))