Blahopřání

čtvrtek 15. ledna 2009

DVĚ RUCE I ŇADRA. A JEN JEDNA HLAVA


Máme dvě ruce, stejný počet nohou, ženy dvě ňadra. Dokonce i pozadí jako by byla dvě – i když je to vlastně jen jedno půlené. Existují dvě plíce, ledviny, oči i uši. Jen hlavu máme jedinou. Proč to tak matka příroda zařídila? Je to v pořádku?

Pravděpodobně ano. Na jedno oko se dá oslepnout, na ucho zase ohluchnout. Dokonce lze přijít také o půlku zadnice, byť kuriózně – viz stále populárnější dílo Miloslava Švandrlíka Doktor od jezera hrochů. Jsou lidé bez ruky či bez nohy, kterým zbývající končetina posloužila plně a úspěšně jako náhradní.

Poněkud diskutabilní mohou být ona dvě ženská ňadra. V některých případech totiž vedou ke zcela zbytečným problémům. Znám například ženu, která má mindrák z toho, že jedno je znatelně větší než druhé. Jiná zase pojala podezření, že levé ňadro váží o něco víc než pravé. Důkladné převážení obou jejích ženských ozdob to potvrdilo. Od té doby si je ona nešťastnice převažuje často a pravidelně. Věří a těší se, že jednoho dne se dočká shody. Obávám se, že marně.

Jen ta jedna jediná lidská hlava mi vrtá mou hlavou. Taky jedinou. Proč tomu tak je? Proto, abychom nepřipomínali draky z pohádek? Aby se hlavy při nějakém důležitém rozhodování zásadně nerozcházely? Aby se nemohly hádat či naopak radit? Fakt nevím.

Teď mě ještě napadá, že my muži jsme vlastně diskriminovaní. Zatímco ženy mají ta svá dvě ňadra (byť třeba rozdílných velikostí nebo hmotností), nás příroda obdařila jen jedním hodně důležitým orgánem. Přitom by nám určitě ani trochu nevadila jejich sebevětší rozdílná velikost. Ba právě naopak. Matko přírodo, svůj ženský původ jsi tentokrát nezapřela. Bylas k nám mužům zkrátka hodně nespravedlivá.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jako by nestačilo, žes tady už pořešil velikost a techniku. Teď ti připadá jeden málo:-) Těším se co si vymyslíš příště. Ahoj J.

Anonymní řekl(a)...

Taky by mě zajímalo, jak by pak ten chlap vypadal.