Blahopřání

středa 14. října 2009

HEZKÁ A MÉNĚ HEZKÁ


V dobách mého - teď už dávného - mládí to bývalo nepsaným pravidlem. Výjimky snad ani neexistovaly. Děvčata se kamarádila, utvářela dvojice. Nevím, jak to ty holky tenkrát dělaly, ale jedno si dobře pamatuji: pokaždé byla polovina takovéhoto páru hezká a druhá, druhá... No, řekněme méně hezká. Alespoň měřeno našima tehdejšíma chlapeckýma očima.


Zpočátku nám to nevadilo. Později už ano. Pokusy o rande s těmi pěknými dívkami totiž bývaly sice často úspěšné, jenže věc měla háček. Ony krasavice s sebou na schůzku často přivlekly své méně pěkné kamarádky. Komu by to nevadilo?


Krasotinka se na rande naparovala a předváděla, naproti tomu ošklivka sice mlčela, zato hltala každé vyřčené slovo a pozorně sledovala i ten sebemenší pohyb či dokonce jeho náznak. To nebylo rande, nýbrž jakési tragikomické představení pro jednoho diváka. A nebyly to jen moje zkušenosti, stejný problém měli i mí vrstevníci.


V těch svých mladých dobách jsem nad důvodem, proč tomu tak bývá, nijak nepřemýšlel. Teprve později mi to došlo. Ty pěkné holky byly nejen pěkné, ale i pořádně podšité. Kamarádstvím s ošklivkami se snažily ještě více zdůraznit svou krásu a na tříčlenném rande dávaly rozechvělému a řekněme si to na rovinu – hodně nadrženému – klukovi najevo, aby si jich patřičně vážil.


Ty doby jsou dávno pryč. Nevím, jak to chodí dnes. Netuším, jestli se mladá děvčata vůbec kamarádí a kolik lidí se sejde na jednom rande. Díky svému věku a zkušenostem však vím jedno: ošklivá dívka neexistuje. Bývá to jen klam vyvolaný ještě nevycvičenýma očima kluků a mladíků v jistém věku.

3 komentáře:

Haniczka řekl(a)...

Kámošení podle krásy? To spíš podle závisti :-)

S,aba řekl(a)...

víŠ co? řeknu ti, proč to tak je: ty ošklivější mají totiž menší šance, taky míň sebevědomí a snaží se dosáhnout úrovně těch nejhezčích a lezou těm nádherám do p.......a myslí si, že když se s nima ty nádherky baví, tak ony samy taky patří mezi VIP. No a ty krasavice pak využijí toho, aby nešly samy (co kdyby nestál za nic, nebo nepřišel - nezůstane tak sama a je si jistější) a zeptají se těch druhých jestli by s nima šly a ty jdou vždy. Další kráska by nešla, protože má svoji partu podlézavých...Ty oškliVější totiž můžou poslat pryč-vykašlat se na ně, pokud se jim kluk líbí .. a ony druhé budou jen smutné,ale pak zas přilezou....a nejhorší je, že kluci chodí taky tahle. Není to jen u holek.Krasavci mají taky po ruce nějakého ňoumu, který vyšvihne jejich borství ;-)

Haniczka řekl(a)...

Takové škatulky mě sedí tak na základku, ale později hrají přeci mnohem větší roli společné zájmy, společný styl života atp. V každé skupině je jedna nejhezčí, na kterou všichni tak trochu žárlí, ale to je všude. Pokud je víc lidí pohromadě, vždycky je někdo nejlepší, nejšikovnější a nejzábavnější.