Blahopřání

čtvrtek 10. prosince 2009

BOJÍTE SE CHŘIPKY? ZKUSTE CIBULI


Věřte mi nebo nevěřte, ale naposledy jsem marodil někdy před čtvrtstoletím. I proto mě nechávají klidným chřipkové epidemie, tu prasečí nevyjímaje. Lékárníci by zřejmě potvrdili, že patřím k výjimkám. Vitamíny a jim podobné preparáty teď jdou na dračku, sklady s obličejovými rouškami zejí prázdnotou.


Přitom recept jak se vyhnout chřipce – tedy té „obyčejné“ – je úplně jednoduchý. Alespoň podle obsahu mailu, který ke mně zase odkudsi doputoval. Spočívá v obyčejné kuchyňské cibuli. Tady ten zázračný recept je:


V roce 1919, kdy chřipka zabila víc než 40 milionů lidí, jeden lékař navštívil řadu rodin s dotazem, jestli potřebují pomoc proti chřipce. Mnozí už byli nakažení, mnozí už zemřeli. Lékař jednou potkal sedláka a k jeho překvapení byli všichni z rodiny zdraví. Když se lékař zeptal, co dělají jinak než ostatní, selka mu odpověděla, že do místností dali nádoby s neoloupanou cibulí.


Lékař jí pochopitelně nevěřil a ptal se, jestli by mu dali jednu jejich cibuli, aby si ji prohlédl pod mikroskopem. Dali mu ji a on ji prohlédl, našel na ní viry chřipky. Cibule evidentně pohltila všechny bakterie a uchránila rodinu zdravou.


Slyšela to jedna kadeřnice a v provozovně postavila několik hrnků s cibulí a jako zázrakem nikdo z personálu se nenakazil chřipkou, ačkoliv byli nechráněni ve stálém ve styku se zákazníky. Protože je to laciná věc, vyplatí se zkusit to jak doma tak v zaměstnání a uvidí se, jestli to bude účinkovat. My jsme to udělali a chřipku jsme opravdu nedostali.


Tak co říkáte? Že je to zajímavé, ale moc tomu nevěříte? Nebo vás dokonce napadají slova jako hloupost nebo oblbování? Souhlasím. Cibuli kolem sebe rozhodně trousit nehodlám, raději si jí trochu nakrájím na tlačenku. Pokud skutečně léčí, pak by snad měla být účinná i zevnitř.

1 komentář:

S.aba řekl(a)...

tak já jdu do toho :-)